2019 - ГОДИНА НА ЗЕМНИЯ ГЛИГАН

Китайската нова година започва от 5 февруари 2019 г. и приключва на 24 януари 2020г. Тя ще премине по знака на Земния глиган и е свързана с последната, дванадесета зодия от китайския хороскоп. Според китайския зодиак, годината на Земния глиган ще е изпълнена с късмет и е идеалното време както да изкарвате пари, така и да инвестирате.

ГЛИГАН 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007
Годината ви носи материални придобивки, които получавате напълно заслужено. Смело чертайте плановеипроекти, изисквайте повече от себе си, отколкото от другите. Допускате всеки прекалено близко до себе си, но не се затваряйте в собствените си интереси. Онези, които се отнасят добре с вас, ще бъдат щастливи, когато сте заедно.
Неразбирателствата водят до противоречия, скандали и душевни травми. Действате грубо и импулсивно и затова ви осъждат и обвиняват. Не ви ли разберат, ще ви приемат погрешно от това, което сте. Внимавайте с любовта. Късметът ви се усмихва на съвсем неочаквани места. Бъдете готови да посрещнете своето личното щастие.
Интимните ви контакти претърпяват няколко етапа – от обикновено приятелство към повече близост. Взаимоотношенията прерастват към здраво и дълготрайно приятелство. Изборът правите вие, но и партньорът решава дали да задълбочи връзката. Можете да се окажете отново сами, на изходната точка и да търсите отначало сродна душа. Затова премисляйте всичко предварително, преди да вземете решение. Не се доверявайте сляпо никому.
Бъдете внимателни със здравето през цялата година. Укрепете имунната си система, поемайте редовно витамини и не се подлагайте на диети, защото могат да се окажат опасни за здравето ви. Хранете се балансирано и периодично правете разтоварващи дни.

ПЛЪХ 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996
Бъдете предвидливи! Не са малко опасностите, които ви дебнат през годината. Много усилия са ви нужни, за да се предпазвате постоянно. Успеете ли дапреодолеете множеството перипетии, съдбата ви носи множество облаги, дори и такива, каквито не сте очаквали.
Спазвайте основните ценности - уважение към семейство и близки, себереализация и усъвършенстване. Разчитайте повече на искреност.
Пазете любовта си! Смекчете властното си поведение, което не ви е добър съюзник. Изгладите ли острия си характер, ще предразположите хората към себе си. Държите късмета в собствените си ръце.
Не прекалявайте с храната и с алкохола вечер, защото разваляте фигурата си, трупате наднормено тегло и провокирате здравословни проблеми. Когато ви се хапва сладичко, по-добре изяжте сладък плод или парченце шоколад. Не подценявайте спорта, който ви носи добър тонус и самочувствие.

ВОЛ 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997
Страстни и силни натури се. Опитвате се непрекъснато и всеки да впечатлите, да демонстрирате, че сте привлекателни, неотразими и изключителни. Не всеки ще ви повярва. Това е добро за вас, защото другите колкото повече ви харесват, толкова повече ще ви товарят и ще изискват от вас. А вие сте свикнали както да давате, така и да получавате. Да хвърляте въдици и да чакате да се хващат най-големи риби.
Очаква ви много романтика през годината. Бъдете внимателни дали зад маската на влюбения не се крие истински демон. И да постигате успехи, не бъдете прекалено възторжени. Не злоупотребявайте с личното си очарование, защото ефектът може да бъде обратен.
Пазете гърлото, дихателните пътища и жлезите с вътрешна секреция. Консумирайте повече сок от лимон, мед и сода. Пазете се от напрежения в учението, оформя се идея за професионално ориентиране.
Промени, натиск, високи изисквания. Късметът не е голям. Годината ще е пестелива по отношение на личното щастие. Любовта бяга от вас, колкото и да се опитвате да я спечелите или задържите за дълго до себе си.

ТИГЪР 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998
Дръжте обичания от вас човек близо до вас, заедно по-лесно ще преодолеете изпитанията. Трудности и неблагополучия ви сближат още повече и ви карат със съвместни усилия да вървите напред.
Трудно устояват на излъчвания от вас магнетизъм, особено при младите. Ще ви гледат в очите, ще ви вярват и ще ви обожават. Ще се почувствате победител и водач. Овладейте силния вътрешен стремеж да вървите безотказно напред, без да се съобразявате с перипетиите.
Действате стратегически, с обмислен план, опитвайте различни варианти. Всичко обмислете предварително и премислете до най-малката подробност. Споделяте победите и радостите с любими и близки, които се радват на успехите ви. С тяхна подкрепа животът ви ще е прекрасен.
Лесно пробивате в мода и култура, по-трудно в търговията. Властни хора ще се опитват да ви управляват. Това ви потиска и дразни, изчерпва търпението, изопва нервите ви. Пийте чай от маточина, за да възстановите силите. Спокойният сън е от съществена важност за вашия тонус и здраве. Не се лишавайте от него, заради маловажни неща.
Късметът ви спохожда неочаквано. Загубата след време се оказва печалба. Подлагате дълго любовта на изпитание. Съмнявате се постоянно и по различни поводи. Отхвърлете подозренията и приемете любовта като дар от съдбата!

ЗАЕК 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999
Надценявате личните си способности, което влияе отрицателно на отношенията ви с околните. Хвърляте се без да мислите към определена цел – любов и работа, но докато я постигнете прегазвате чужди интереси, пренебрегвате и унижавате другите. Не упреквайте в измама хората с различно мнение и със свой вариант за решаване на общ проблем.
Прекарвате годината по-спокойно, не се хвърляте с главата напред само за идеята, за да се докажете, заради самата борба. Осъзнайте конкретната цел. Пазете се в напрегнат момент да не се подадете на паника.
Ще сте непоправими оптимисти, уважавани и обичани.
Съдбовната среща с човек преобръща живота ви. Не идеализирайте партньора и не го издигайте на пиедестал - ще останете в краката му. Приемете го такъв, какъвто е и всичко ще върви великолепно. В чувствата предложете щедро сърцето и душата си, както и парите си за съвместно харчене.
В работата не се изразходвайте докрай. Вършете най-неотложните неща и си давайте заслужена почивка. Наблегнете на спорта и туризма. Вечер се подкрепете с билков чай. Хранете се редовно и пълноценно. Късметът ще го изпитат другите чрез вас, защото сте склонни да давате средства и чувства в заем.

ДРАКОН 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000
Това е вашата година на успеха! Звездите ви даряват цялото щастие. Важно е да разпознаете и да узнаете своевременно източника му. Каквото поискате – любов, пари, образование, кариера – ще го получите.
Интуицията ви нашепва как да постъпите и да не губите от малките грешки. Умът и знанията са силните ви оръжия за постигане на близки и далечни цели. Излъчвате достолепие, чар и сексапил. Усещате завист, но това не повлиява отрицателно на живота ви, защото ви отстъпват мястото, което заслужавате.
Здравословните ви проблеми са свързани с опорно-двигателната система и болки в ставите. Обличайте се подходящо за сезона и избягвайте течението. Късмет в интересно и интригуващо запознанство. Интересът към новата ви любов е дълготраен. От вас се изисква търпение и такт, постепенно изкачвате до успеха стъпка по стъпка. Възможно е накрая да разберете, че това не е връх, а просто мигове от живота. Ту сте на седмото небе, ту инерцията ви приземява неизбежно.

ЗМИЯ 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001
Сами се борите за любовта, за успеха в работата, в различни проекти. Присъщото ви чувство за собствено достойнство е важно при общуването с приятели, близки, познати. Контактни, хора с интелект, вие изисквате да ви приемат сериозно. Продължавате да възхищавате околните с присъщия ви блясък. Успехите няма да са малко, стига да знаете какво точно се случва и дали не засенчвате нечий чужд интерес.

Имате потребност от живот в близост до природата, който ви дава сили и здраве. Хронични болести се появяват отново, но успявате да ги потиснете. Препоръчителен е топъл душ сутрин, разходки на чист въздух, по здравословен начин на живот. Плувайте, спортувайте.
Не злоупотребявайте, защото ще попаднете под ударите на закона. Спазвайте общоприетите норми на поведение, защото сбъркате ли, няма да ви се размине. Податливи сте на пороци, защото те ви пречат и трудно се овладявате. Дръжте буден и трезв ума си.

КОН 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002
Идеални слушатели сте за всички, които обичат да се оплакват от живота и да се изповядват за сърдечните си преживявания. Можете да станете най-големите оплакващи се, които мърморят и недоволстват от всичко и от всеки. Не участвайте в решаването на чуждите проблеми. Имате достатъчно свои. Заемете се с тях. Бъдете по-взискателни към другите и тогава ще ви провърви и на вас. Стига да желаете, вие с лекота очаровате с доброта и сдържаност. Доверяват ви се, защото са ви повярвали. Спокойствието ви предразполага и успокоява, дава възможност да прекарате годината сред интересни и приятни хора. За вас е важно това, което вършите.
В здравословно отношение се пазете от обостряне на стомашно-чревни смущения. Припомнете си диети, въздържайте се от пикантни, мазни и солени храни, които са бич за язви, гастрити и колити. Пийте чай от джоджен, спазвайте краткосрочна диета - препечена филийка с обезсолено сирене и чай. Не разчитайте на късмета. Сантименталният ви живот е сив, но това ви предпазва от лоши събития. Все пак бъдете по-откровени, гъвкави и комбинативни, за да сте щастливи.

КОЗА 1943,1955, 1967, 1979,1991, 2003
Търсите начин да станете популярни. Вървите по пътя на издигнали се и градите свой имидж. Ако решите да се противопоставите на някой или нещо, предварително си дайте сметка дали сте прави. През годината сте склонни да влизате в конфликти.
Превърнете чувствата в реални идеи, осъзнайте непознати страни от себе си. Успешно рискувайте с бизнес инициативи и инвестиции, защото умеете добре да комбинирате, да работите успешно и да печелите пари. Хората са привлечени от устрема и от уменията ви да успявате и да печелите. Внимавайте с кого се обвързвате, за да не използват вашите позиции за лична облага. Не се увличайте по хазарта, който ви провокира през годината.
Пазете здравето си. Възстановявате се добре, когато си осигурите почивка след напрегнати и изтощителни работни дни. Променете съществено начина си на живот, режим, диета. Положете грижи за здравето си и това на близки и на колеги. Контролирайте емоциите си, когато сте влюбени или флиртувате.

МАЙМУНА 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004
Оставате верни на себе си и на приятелите си. Оценяват добродетелите ви и затова печелите привърженици и душевен комфорт в тяхна компания. Успехът ви е гарантиран, ако мислите повече, отколкото действате. До каквото се докоснете и с каквото се захванете, го постигате, ако сте съсредоточени. Интуицията ви помага и можете да й се доверите. Оставате емоционално стабилни и в най-тежки конфликти, които не ви засягат лично, но сте съпричастни.
Любовта е неотделима част от живота ви и може да ви споходи неочаквано. Влюбвате се от пръв поглед или стабилни връзки изпълват дните и нощите. Доволни сте както от себе си, така и от хората, с които живеете и работите. Назряват планове за работа и взаимодействие с чужбина. Привлича ви идеята да опитате реализация на друго място, с друга професия. Предстои да получите пари, награди и почести, дори когато не ги очаквате. Съдбата изсипва рога на изобилието над вас, заради вашата устременост, добронамереност и позитивното ви отношение към нещата от живота.

ПЕТЕЛ 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005
Не подценявайте личните си възможности, защото можете да постигнете много, ако сте амбициозни и го пожелаете. Здраво стъпвайте на земята и не се заблуждавайте в преценките си. Духовити и различни, вие и занапред сте душата на компанията. Пълни сте с изненади, с нетрадиционни хрумвания и нови идеи, с които радвате околните. Животът ви е безкраен празник. По-добре е навреме да се откажете от някои абсурдни намерения, за да не се увлечете неудържимо по празни мечти и да загубите. Запазете смелите си хрумвания, но не смесвайте мечтите и реалността. Привличате срещуположния пол неудържимо, но и следвате неотменно своя любим човек. Очакват ви нови приятелства с представители от всички професии. Разбирате се с всеки и го приемате като близък човек. Година е добра за вас, без сериозни проблеми, стига да не прекалите с любовните увлечения.
Изпълнени сте с енергия. Спортът ви дава добър тонус. Не забравяйте топлите душове и да хапнете ябълка преди сън. Избягвайте газилани напитки и концентрати. По-добре консумирайте минерална вода, натурални сокове и билкови чайове. Играйте на лотария, имате шанс за печалба. Късметът е на ваша страна, дори и в любовта.

КУЧЕ 1946, 1958, 1970, 1982, 1984, 2006
Годината е полезна за вас, стига поведението ви да е премерено и да сте здраво стъпили на земята. Преценяват ви постоянно по делата и в личен, и в обществен план. Всеки път се опитвате с всичките си усилия да се харесате някому, без значение дали става дума за работа, за любов. Искреността ви помага да печелите и успявате. Радвате се на благополучие, ако тръгнете в правилна посока.
През годината се хвърляте в безсмислени противоборства и да доказвате себе си пред другите. Проверявате личните си възможности и качества. Не се увличайте по глобални проекти. Мисълта ви лети по-бързо от реалните ви възможности, затова се възпирайте пред рискове и от поемане на неподходящи ангажименти. Прекалите ли, ще ви струва доста изхабени нерви. Късметът е постоянно около вас, но не знаете кога ще ви споходи. Внимавайте в любовта дали хубавата на външен вид страст, няма да излезе киселичка след време.
Пазете се от нервни неразположения и проява на леки невралгии. Не се претоварвайте с множество задължения. Поемете толкова, колкото реално можете да поемете, за да не се изнервите. Дръжте на добрите отношения с хората, не бъдете сприхави и невъздържани. Не губете контрол над себе си, защото може да се провалите по много линии. Чувствате ли се прекалено напрегнати, дайте си почивка. Разходките сред природата ще ви се отразят превъзходно.
Повече прогнози можете да откриете на сайта на Станка Ангелова 

 

От галерията